top of page

Mikrobiomtesting

Mikrobiom testing er en test for å avdekke ubalanser i tarmfloraen din, også kjent som dysbiose. Og viktigst hvordan dette påvirker fordøyelsen og tarmene dine, for ikke å si hvordan det kan påvirke andre funksjoner i kroppen din, som feks energi, hormonsystem, nervesystem, immunforsvar, kognitiv og mentale funksjoner.
Testen jeg bruker er markedets ypperste test av din tarmflora. Den utføres av smartDNA i Australia og Helsetest AS er mellomledd her i Norge, de tar imot testene fra terapeutene og sender og mottar fra Australia. Helsetest har også gjort en strålende jobb med å tilpasse test, svar og kompendier til norsk. Dvs at når svaret fra testen foreligger så kan man gå gjennom denne med terapeut og få en persontilpasset behandlingsplan. Den går for det meste på kostholdstilpasninger, men også eventuelt tilskudd og tiltak hvis det foreligger høye verdier av uønskede bakterier. Du kan lese mer om testen på nettsiden til helsetest: Helse-test.no

Testen er selvølgelig en avføringsprøve som gjøres hjemme. Det tar ca 6 uker før svar foreligger. Prisen for testen er 4625,- og betales på forskudd. Konsultasjons pris tilkommer ekstra og vil avhenge av tiden du ønsker å bruke på det. 

bottom of page