top of page

øre akupunktur

unnamed.jpg

Øre akupunkturen ble oppdaget av den franske legen Paul Nogier på 1950-tallet. Gjennom erfaring kartla han sonesystemet i øret. Og senere spredte hans oppdagelser seg til USA og til slutt Kina hvor man ganske fort gjorde omfattende studier og undersøkelser og bekreftet dermed Nogiers arbeide, og utviklet i tillegg akupunkturen videre, særlig med master-punkter som er vanlige i kinesisk medisin. Nå idag pågår forskningen på øre-akupunktur videre, bla Nogiers sønn Raphael som prøver å få det godkjent som medisinsk disiplin i WHO. 

Øre-akupunktur har mye det samme til felles som vi finner igjen i Nevro-refleksologi(se her), det baserer seg på det samme mikro-systemet og har med nervesystemet og hjernen å gjøre og ikke meridianene som vi finner i klassisk akupunktur. 

De store forskjellene for meg når det gjelder øre-akupunktur og nevro-refleksologi er at jeg bruker øre-akupunktur prinsippene kun for skjellet og muskelbehandling. Det er et meget godt system for å behandle problemer i nakke, rygg, skulder, knær etc. Og jeg bruker hovedsakelig permanåler til dette da de gir klart best effekt. 

Permanålene som settes, vil sitte fast til de er ferdig behandlet som vi sier, da faller de ut av seg selv. Dette kan ta alt fra noen timer til opp til 14 dager i de verste tilfellene. 

I øre akupunktur så kan man jobbe med 3 faser. De er: 

1. Den akutte fasen som har med funksjonsforstyrrelser å gjøre. 80% av problemene ligger her. 

2. Degenerative forstyrrelser som utgjør 5 % av problemene. 

3. Kroniske problemer som utgjør 15 % av tilfellene. 

Jeg bruker ofte øre-akunktur som den del av kombinasjons behandling med andre terapier. Les mer under kombinasjonsbehandling. 

auricular.jpg
bottom of page