top of page

nevro-refleksologi/soneterapi

Nevro-Refleksologi er videreføring og langt mer avansert versjon av den tradisjonelle soneterapien. 

Kåre Nordanger og teamet bak det som har blitt skolen Medika-Nova, begynte som fotsoneterapeuter for over 30 år siden. I sin vitebegjærlighet og dype fascinasjon av faget skjønte de at kroppen måtte inneholde mer sonesystemer enn det tradisjonelle under føttene. Først oppdaget de sonesystemet på leggene, og erfarte at det var tilsvarende det under føttene. Dermed fant de det logisk at det kanskje også var et tilsvarende system på låret. Det fikk de rett i. Og dermed var koden knekt og man kunne oppdage videre, gå i detalj og ekspandere soneterapien til det utrolig komplekse men effektive behandlingssystemet man har nå idag. Videre under vil jeg gi en grunnleggende liste over hva man i hovedsak kan jobbe med i Nevro-Refleksologi

  • Føttene: her kan man påvirke blodsirkulasjon og muskulatur, og styrke organer, bla immunforsvar. Man kan også påvirke nervene i nakke og rygg, noe som kan være veldig effekt på smerter. Hvis man jobber på tarmsystemet så kan man feks få en ganske god rensende effekt. Har bla gode punkter for Psoas og Iliacus musklene. 

  • Legger: her ligger systemet for lymfesystemet og ikke-viljestyrt muskulatur, dvs bla tarmperistaltikk. Bra på funksjon av organer(spesielt milt og nyrer), på lymfesystemet i ryggsøylen, og en kuriositet er lymfesystemet i hjernen. Følelser kan også være mye knyttet til leggene. Det er også her det berømte EPO-stimulerende nyrepunktet sitter. 

  • Lår: Spesielt knyttet til slimhinner og betennelsesprosesser. Viktige bidrag på låret er spesielt at man kan påvirke flyten av spinalvæske i durasekken, noe som er veldig viktig for å tilføre næringsstoffer til nervesystemet og hjernen, samt å fjerne avfallsstoffer. Visst seg bla nyttig i behandling av tungmetallforgiftninger, Nevro-borreliose, stiv rygg, utbrenthet etc. Har også spennende linjer hvor man kan behandle dypereliggende emosjonelle problemer, feks fra oppvekst og langvarige dårlige forhold. 

  • Setet: Er et Eciwo system som inneholder blueprint av kroppen. Her gjelder det særlig blueprinten for hofter og ned. Knallbra punkt her for Piriformis(Isjasmuskel), og faller ellers mye sammen med ryggproblemer da sete er veldig sentral i disse plagene. En solid massasje her kan gjøre mye nytte. 

  • Mage: Tar utgangspunkt i navlen og har bla med energiomsetning i organer i gjøre. Spesielt veldig bra punkter for binyrer og stressdemping, og også bra på Psoas. 

  • Bryst: Her sitter det ett sett med veldig interessante punkter som har med diverse negativt emosjonelt stress og hvordan det kan påvirke spesifikke organer. Feks innestengt sinne som setter seg på lever, eller dype bekymringer som kan prege milt. 

  • Hender: Hendene tilsvarer veldig mye føttene, men er mer hva vi kaller "intelligente". Der føttene ga kraft til organer så gir hendene informasjon til organene om hvordan de skal fungere korrekt. Et godt eksempel er feks milt og thymus - immunorganer - her fungere de veldig regulerende, og feks thymus kan være veldig dempende på feks allergier her. Har veldig gode nakke og ryggpunkter som kan fungere veldig hurtig på smertedemping. Nakke og rygg systemet på hendene er også ett Eciwo system, spesielt knyttet til nakke og rygg. Og til slutt så må vi ikke glemme kardinal punktene og hjernenervepunktene. På hver finger så kan man påvirke og regulere hypothalamus, hypofysen og epifysen, samt alle hjernenerver. Veldig omfattende systemer som krever ett eget studie!

  • Underarmer: De fantastiske underarmene, som ofte er mange refleksologers favoritt område. Først og fremst en helt utrolig effekt på hormonsystemet og vagusnerven. Veldig nøyaktig og nyttig i diagnose sammenheng. Har tidligere gjort sammenligninger med utslag på hormonpunktene her og hormontester via ZRTlab i USA. samsvarende resultater i nesten samtlige tilfeller!

  • Overarmene: Her kan man faktisk jobbe med det enteriske nervesystemet, fordøyelsens eget nervesystem. Veldig bra å kombinere med underarmene i behandling, spesielt ved fordøyelsesproblemer. 

  • Øret: Den siste og minste kroppsdelen, men kanskje den kraftigste og mest regulerende. Er også ett Eciwo system, veldig mye knyttet til nervesystemet, hormonsystemet og effekten på organene. Ørene er veldig gode diagnoseverktøy, er alltid stedet jeg starter, her ser jeg etter indikasjoner på hva jeg skal fokusere på i viderebehandling på de andre kroppsdelene. Pleier som regel her å sette kuler av gull på aktuelle punkter, kuler som blir sittende i 2-5 dager. Øret er feks også tilsvarende med øre-akupunktur systemet for nakke og rygg. Men da velger jeg å bruke permanåler. Dette systemet er veldig detaljert og nøyaktig i forhold til nakke og rygg og kan gi en helt utrolig bra og varig effekt. 

Hvis du ønsker å lese ytterligere om Nevrorefleksologi så kan du finne mer på: https://medikanova.no/nevrorefleksologi/

bottom of page